18 feb. 2012

Confluencia (tabara 1)

Puente del Inca, adica podul incas este o arcada naturala langa un izvor sulfuros care picteaza versanti pe care se scurge in culori de rosu si galben.
Echipa de calusari, de la dreapta la stanga: banateanu Cristian TECU zis si Tzecu sau lider de galerie, bastinasul australian Ion MIHAILA zis si Jhon geologul, dobrogeanul Andrei CUPACIU zis si Ciupacu, munteanul Catalin NEACSU zis cangurul si moldoveano-munteanul Mihai ISAR "cel ce merge pe ape".
Toate expeditiile pentru Aconcagua pleaca din Mendoza, Argentina si fara exceptie vor incerca sa te convinga sa ramai prima noapte la Los Penitentes ( 2600m) sau Puente del Inca ( 2700m). Statiuni de schi care pe timpul veri ar fi inchise, asa ca mai fac si ei un ban pe seama noastra, nimic de vazut nimic interesant.
( 10 ianuarie ) De la intrarea in parc, unde se verifica daca ai platit cei 700 $ si ti se da o punga pentru gunoaie si pana la Confluencia 3300m sunt 3 ore. Am avut la noi doar sacul de dormit, cort si mancare pentru o zi, asa ca am mers lejer si in 2 ore 45 am fost in camp.

( 11 ianuarie ) Am preferat sa ne odihnim decat sa plecam cu noaptea in cap pentru a evita soarele, urma un drum de 8 ore pana in Plaza de Mulas pe valea unui rau fara pic de apa potabila.
Pentru necunoscatori erau doar munti cu o cromatica extraordinara, dar pentru un geolog ca Jhon, era istoria muntilor Anzi, pe care ne-a explicat-o, cu rabdare la inceput, apoi...a disparut de plictiseala.

Niciun comentariu: