La 35 de kilometri de Mina de sulf este graniţa cu Chile. Drumul a fost identic cu cel de până aici, plin de nisip şi vânt din faţă, doar că nu l-am mai simţit la fel, ideea că vom ajunge să mâncăm friptură şi că vom bea bere rece, ne-a făcut să pedalăm mai repede.
Bonusul nostru a fost asfaltul, peste 100 de kilometri de deşert asfaltat din următorii 170 cât mai aveam din prima parte a expediţiei. Chiar dacă nu am întâlnit mai mult de 15 maşini în 2 zile, fără nici o asezare, benzinărie sau orice fel de constructie, acest lux, asfaltul, ne-a ajutat să recuperăm mult din timpul pierdut în nisipul din Bolivia.
Ziua 5 si 6, aproape 210 km dintre care peste 100 pe asfalt, singura problema a fost vântul şi bateriile mele de a aparat care sau terminat in ziua a cincea. Pegasul impecabil, viteza maximă atinsă 65 km/oră pe GPS.
Pentru mine ca necunoscător de geologie, tot ce am văzut în această expediţie a fost miunat şi extrem de interesant, un geolog cred că ar fi fost în extaz,
Prima parte a expeditiei a însemnat 6 zile cu vânt, nisip, vânt, soare, vânt, frig şi permanent vânt tare din faţă, cel puţin 4 vulcani activi, 5 salare dintre care cel mai mare salar din lume, altitudini între 3500m şi 4200m, pustiu total ( 2 zile nu am întâlnit niciun om, nimic construit de om ), cerul cu cele mai multe stele ( fără avioane ), 2 ţări şi peste 470 km.