27 iul. 2008

Bicicland in Nubra Valley


Coborarea de 80 de km din Kardung La a durat jumatate de zi pe 2500m diferenta de nivel, a fost o coborare de vreo 6-7 ore cu viteze de peste 60 km la ora printe iaci salbatici si peisaje ireale ( dupa fiecare colt te astepta un alt ...wow ).


Seara am ajuns in Diskit, unde am gasit cazare modesta, ca oriunde in aceasta zona dar cu o priveliste uimitoare catre manastirea budista din varful unei stanci si muntii Karakorum cu maretul K2 in prim plan.
Dincolo de Diskit se intinde o zona desertica cu dune de nisip si chiar camile salbatice. Cu greu iti vine sa crezi ca de fapt esti chiar in inima celor mai inalti munti,Himalaya ( Karakorum ).

Ca sa treci pe partea opusa a vaii secate trebuie sa te intorci 30km si sa treci singurul pod din zona pazit cu stranicie de armata indiana ( de fiecare data am primit un masala cald ( ceai cu lapte si...masala ).
In fiecare dupa amiaza se pornea furtuna de nisip care putea sa tina si pana se lasa intunericul. Vant care daca aveai norocul sa bata din spate nu mai trebuia sa dai din pedala, daca aveai norocul , altfel nici sa respiri nu mai puteai iar nisipul trebuia sa il scoti de peste tot indiferent de cat de bine te acopereai.

Un fel de masina de spalat cu bule, doar ca nu avea detergent iar apa era rece.


Aceasta tura afost cu mult peste asteptarile noastre iar daca mai am vreodata posibilitatea sa ajung in aceasta zona, nu am sa ratez Nubra Valley.

Niciun comentariu: